Studio Pop > The Print Factory

THE Print Factory

We're not your typical copy & printing house – we do things our own way. We focus on quality and fine art. We do only small editions and short series, often 1-25 copies. Fine art posters, large format photos and small invitation/business cards are our favourite products.

We care so much for our products, you can almost say it's 'hand crafted'. Let us know what you need printed. And we will get back to you asap.

Client & Photos above: We print Fine Art for Mästerverk
 

Contact

Best way to get in touch for a new job is to send us an email, telling us what you want to do. We will get back to you asap via email or phone! 
printshop@studiopop.se
 

IN SWEDISH

Bakgrund och idé
Som grafiska designers och tryckbeställare har vi använt oss av otal tryckerier under årens lopp, både lokala och på andra sidan jorden. Överallt saknade vi det småskaliga. Tillslut köpte vi vår egna utrustning, skaffade oss egna skills, och det är det som vi nu kan erbjuda åt andra. Vi gillar det småskaliga och våra tryck är i absolut högsta kvaltet, godkända för museum och gallerier. Vi har nu tryckt posters till några av Sveriges mest unga lovande konstnärer.

Våra bästa produkter
Vi är bäst på små upplagor; från 1 till 50 exemplar. Posters på konstnärspapper, fotografier i storformat, visitkort, kundpresentationer, inbjudningar och unika produkter som skivomslag i begränsade upplagor.  

Konst och fotografi
Vi vet precis hur det känns att skicka något på tryck som en har jobbat med länge... Läskigt! För att få papper och färger rätt är du välkommen att titta förbi vår lokal i centrala Malmö (Södertull nära Gustav Adolfs torg) så lovar vi att allt kommer bli exakt så som du tänker dig! 

Utrustning
Vi jobbar uteslutande med en professionell bläckstråle på foto- eller konstnärspapper. Vår bästa vän kallar vi "Mr Epson", en digital fotoskrivare i bästa möjliga utförande. Med sina 9 patroner fyllda med UltraChrome-bläck har den utvecklats för att skriva ut på en rad olika media (glossy, matt, akvarellpapper och canvas). Täta pigment, den bredaste färgskalan och den djupaste svärtan. Bam! 

Papper
Vi trycker oftast på tjocka konstnärspapper (200–400 gram) av bästa kvalitet. Vi älskar den grova strukturen. Vi använder främst papper från Canson och Hanhemühle. 

Format
Vi jobbar i formaten "visitkortsstorlek" till A2-poster (ca 42x60 cm).

Frakt och leveranstider
Det varierar, om det är mycket att göra kan det ta ett tag, men oftast kan vi ha utskrifterna klara för leverans inom 24 timmar!

Hjälp med färdigställning
Självklart kan vi erbjuda design, färghantering och bildbehandling.

 

Produkter & PRISER

FINE ART PRINT / PHOTO
»Museum quality«

—A2/42x60cm = 1-10 copies: 330 SEK/copy
—A3/30x40  = 1-10 copies: 250 SEK/copy
—A4/20x30 = 1-10 copies: 190 SEK/copy

Aquarelle Rag är vårt favoritpapper (grovt med mycket struktur), men vi kan också trycka på t.ex. Hanemühle William Turner eller ett glossy fotopapper. 

 

CARDS
310 gram tjockt konstnärspapper. 
max 10x10 cm. Handskurna. Bästa kvalitet.
Tryck på 1 sida:  
—20 copies: 250 SEK
—50 copies: 500 SEK
—100 copies: 900 SEK

Tryck på 2 sidor:
—20 copies: 450 SEK
—50 copies: 900 SEK
—100 copies: 1500 SEK

 

ENKLARE AFFISCH
Semi-matt papper, 200 gram
—Max A2/42x60cm = 1-10 copies: 230 kr/st
—Max A3/30x40  = 1-10 copies: 130 kr/st

 


Vill du göra något annat?
Get in touch!